بيانيه هيأت داوران

شايد بتوان روابط عمومي را كهن ترين و ريشه دارترين شاخه علوم ارتباطات در تاريخ و فرهنگ ايران و اسلام دانست. مردم داري در طول قرون متمادي از برجسته ترين و بارزترين خصلت ها و عادات اقوام ايراني بوده كه ملت ما چه پيش و چه بعد از پذيرش اسلام به عنوان ميراث گران قدر تمدن، بدان شهره بوده است.
اكنون و در واپسين سال هاي سده بيستم كه جهان،‌ آخرين گردنه هاي ورود به جامعه نرم افزاري و اطلاعاتي را پشت سر مي گذارد و هم زمان، جامعه انقلابي و اسلامي ايران نيز فضاي جديدي را در عرصه‌ي توسعه پايدار در حوزه هاي فرهنگي،‌ سياسي،‌ اقتصادي و در يك كلام،‌ توسعه انسان محور تجربه مي كند،‌ روابط عمومي نيز مي بايست باورها و نگرش كهنه و غير امروزي را از تن بگذارد و قامت به جامه آراسته خلاقيت،‌ خردورزي،‌ نوجويي و هوشمندي بسپارد و سهم خويش را در اين مشاركت فراگير ادا كند.
اگر قرار است كه جامعه ما به دوران شكوفايي و شفافيت اطلاعات قدم بگذارد، حرمت و كرامت انسان را بيش از پيش پاس بدارد،‌ حكومت را در برابر مردم پاسخگو،‌ مردم را در قبال حكومت،‌ صاحب حق بداند، آغوشي به روي پرسش و انتقاد خيرخواهانه و مسؤولانه بگشايد، رقابت سازنده در همه عرصه ها را بر انحصار ترجيح دهد، مشاركت فراگير مردم را در فرآيند توسعه، تحقق بخشد و ضابطه و قانون را با چاشني اخلاق،‌ محور تنظيم روابط اجتماعي قرار دهد،‌ مي بايست به عنوان ركني از اركان استقرار مناسبات جديد،‌ شانه به مسؤوليت هاي سنگين تري بسپارد،‌ كه جز به مدد شناخت و تجهيز به ابزارهاي علمي و حرفه اي در بستري از ارزش ها و هنجارهاي پذيرفته شده ديني و مدني،‌ ميسر نيست.
ششمين دوره انتخاب برترين هاي روابط عمومي، در چارچوب چنين نگرشي شكل گرفت تا از يك سو بتواند با انتخاب و معرفي برترين ها،‌ شاخص ها و معيارهايي را براي ارتقا و كمك به پويايي و اعتلاي عمل كرد روابط عمومي ارايه نمايد و از جانب ديگر رقابت سالم و سازنده را ميان مديران و كارگزاران روابط عمومي دامن بزند و كارآيي اين ابزار ارتباطي را در متن توسعه و بالندگي كشور تقويت كند.
هيأت داوران ششمين دوره انتخاب برترين هاي روابط عمومي با اغتنام فرصت،‌ اقدام معاونت مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اداره كل تبليغات را در زمينه تدارك اين جشنواره و تلاش هايي كه براي بررسي فعاليت¬ها و آثار رسيده و در نهايت انتخاب و معرفي برترين هاي روابط عمومي در رشته هاي مختلف ارج مي گذارد،‌ همچنين از مسؤولان و دست اندركاران كميته هاي مختلف و استادان و كارشناساني كه در طول ماه ها،‌ كار بررسي و ارزيابي كارنامه فعاليت هاي روابط عمومي هاي شركت كننده در اين دوره را بر اساس ملاك ها و موازين مشخص علمي و حرفه اي به پايان رساندند و نيز از روابط عمومي هايي كه در اين دوره،‌ شركت فعال تري داشته اند قدرداني مي كند و اميدوار است آثار و نتايج اين تلاش هاي دلسوزانه و صادقانه،‌ بهبود كيفي عمل كرد روابط عمومي را در پي داشته و به تصحيح برخي نگرش ها و باورهاي غير اصولي در زمينه نقش و كاركرد روابط عمومي در عصر جديد كمك كند.
هيأت داوران همچنين بر اين نكته پاي مي فشارد كه در انتخاب و معرفي نهايي برترين هاي روابط عمومي بي طرفي،‌ انصاف و تكيه بر معيارها و موازين شناخته شده علمي و حرفه اي با در نظر گرفتن مقتضيات ملي و بومي واقعيت هاي محيط هاي روابط عمومي ايران وجه نظر بوده است. بر همين اساس اگر ناخواسته و ندانسته در جايي و موردي،‌ پا پيش از صراط حق و عدالت لغزيده،‌ پيشاپيش عذر تقصير مي‌خواهد و در عين حال از هر گونه انتقاد منصفانه و كارشناسانه و اندرز مشفقانه استقبال مي كند.
در خاتمه،‌ هيأت داوران،‌ ذكر نكاتي چند را چه در زمينه فرآيند داوري و چه از نظر شرايط فعاليت و مشاركت روابط عمومي ها در اين دوره به شرح زير مناسب مي داند:
1- هيأت داوران معتقد است ثبات مديريت و عدم وابستگي روابط عمومي ها به تغييرات پي در پي مديريت،‌ عامل مؤثري در بهبود و ارتقاي كيفيت عمل كرد روابط عمومي ها است. با نگاهي به فهرست روابط عمومي‌هاي انتخاب شده مشخص مي شود روابط عمومي هايي بيشتر صاحب رتبه شده اند كه داراي ثبات نسبي در مديريت
بوده اند.
2- هيأت داوران ضمن اعلام ناخشنودي از عدم شركت روابط عمومي ها در گروه وزارت خانه¬ها و سازمان¬هاي حاضر در هيأت دولت از آنان مي خواهد كه شركت فعالانه تري در فعاليت و برنامه¬هايي كه در راستاي اعتلا و ارتقاي عملكرد و جايگاه روابط عمومي ارايه مي شود،‌ داشته باشند .
3- هيأت داروان به سبب نوع نگرش دولت در احياي فعاليت هاي ستادي معتقد است كه روابط عمومي ها و به ويژه روابط عمومي هاي حاضر در گروه «الف» بايد نسبت به اين فعاليت ها توجه بيشتري معطوف كنند. بدين لحاظ در اين گروه روابط عمومي ها بايد به فعاليت هاي پژوهشي،‌ ارتباط مردمي،‌ مديريتي،‌ آموزشي و ارتباط رسانه اي توجه بيشتري مبذول نمايند.
4- هيأت داوران ضمن ابراز تأسف از عدم شركت جدي دانشجويان رشته روابط عمومي در گزينش دانشجوي برتر از نظام آموزش عالي كشور مصرانه مي خواهد كه با راه اندازي دوره هاي كارورزي، پرورش استادان متخصص،‌ تهيه و تأمين منابع علمي و تحقيقاتي روز آمد و نيز ايجاد ارتباط مناسب تر با روابط عمومي ها و تشكل هاي حوزه روابط عمومي،‌ در زمينه ارتقاي هر چه بيشتر سطح علمي و كيفي فارغ التحصيلان رشته روابط عمومي مساعدت نمايد.
5- هيأت داوران ضمن ابراز خرسندي از ارتقاي وضعيت روابط عمومي ها در سازمان و وزارت‌خانه‌هاي فرهنگي و اجتماعي از وزيران و مديران اين دستگاه ها مي خواهد كه با عنايت به برنامه هاي فرهنگي و اجتماعي دولت جناب آقاي خاتمي،‌ توجه بيشتري به روابط عمومي ها، به ويژه در بخش هاي فرهنگي و اجتماعي داشته باشند.
6- هيأت داوران مصرانه از همه روابط عمومي ها مي خواهد كه ضمن توجه جدي تر به بخش پژوهش و تحقيق و نيز ارتباط مردمي و تلاش براي احياي اين دو بخش در واحد روابط عمومي،‌ از صرف هزينه هاي زايد و غير ضروري به ويژه در بخش تبليغاتي و نمايشگاهي خودداري نمايند.
7- و بالاخره لازم به توضيح است به لحاظ مشابهت و اشتراك بالايي كه ميان صاحبان و نويسندگان مقالات ارسالي در زمينه روابط عمومي با كارشناسان شركت كننده در اين دوره وجود داشت،‌ هيأت داوران، نهايتاً بخش هاي مقاله برتر و كارشناس برتر را ادغام كرد. بدين لحاظ معرفي شدگان نهايي،‌ در واقع برگزيدگان مشترك مقاله و كارشناس برتر هستند.