بيانيه هيأت داوران

اگر روابط عمومي را كوششي مدبرانه، كارشناسانه، منظم و مستمر براي برقراري ارتباط دو سويه، اقناع و ترغيب،‌ هم‌گرايي با افراد،‌ گروه ها، سازمان ها و همگان بدانيم،‌ در پهنه‌ي پيچيده‌ي جهان كنوني و شرايط دشوار جوامع جديد،‌ كليه مؤسسات براي كسب حمايت و پشتيباني مخاطبان ويژه و همگان براي دستيابي به اهداف تعيين شده به آن نياز دارند.
شايد بتوان روح و فلسفه روابط عمومي را ريشه دارترين عامل در فرهنگ ايراني و اسلامي دانست. مردم داري، تعامل فكري،‌ شكيبايي و بردباري در شنيدن، صداقت، استدلال و انصاف در پاسخگويي از برجسته ترين خصلت هاي اقوام ايراني است.
جامعه انقلابي و اسلامي ايران اكنون چند سالي است كه فضاي جديدي را در عرصه توسعه پايدار، همه جانبه و انسان محور در راه تحقيق مردم سالاري ديني تجربه مي كند و در نتيجه آغوش به روي پرسش و انتقاد خيرخواهانه و مسؤولانه مي گشايد و بر وظيفه‌ي پاسخگويي به مردم اذعان مي نمايد و بر حرمت،‌ كرامت و حقوق انساني شهروندان پاي مي فشارد.
ارزيابي و نقد خردورزانه عملكردها و سنجش بي‌طرفانه و دقيق فعاليت‌هاي روابط عمومي با معيارهاي كارشناسانه،‌ و تخصصي به منظور ارتقاي سطح كيفي كار، شناخت نقاط قوت و ضعف،‌ كمك در رفع كاستي‌ها و نارسايي‌ها،‌ ايجاد رقابت سالم، تشويق و قدرداني از مديران و كارشناسان موفق و تلاش و شكل دهي به الگوهاي مناسب و مؤثر كار روابط عمومي جزء ضروري و حتمي اقدامات توسعه بخشي روابط عمومي كشور است.
در سالي كه به نام مولي الموحدين حضرت علي‌(ع)، مزين است و در سال نخست سده بيست و يكم، قرن اطلاعات و جامعه نرم افزاري و در حالي كه هنوز بيش از يك ماه از برگزاري پانزدهمين كنگره جهاني روابط عمومي و يازدهمين دوره انتخاب بهترين فعاليت هاي روابط عمومي در سطح جهان نگذشته، نتيجه نهايي برگزيدگان هشتمين دوره انتخاب روابط عموي برتر اعلام مي گردد.
در هشتمين جشنواره روابط عمومي‌هاي كشور پس از اعلام فراخوان در مرداد ماه سال 1379 و طي مهلت يك ماه و نيم براي ارسال آثار و دريافت آن ها، اين مدارك در هشت كميته ارتباطات مردمي،‌ ارتباطات رسانه اي، انتشارات، آموزش،‌ مديريت و ساختار سازماني،‌ پژوهش و افكار سنجي،‌ خلاقيت و نوآوري و مقاله برتر تفكيك و پس از ارزيابي بيش از 480 اثر در كميته هاي كارشناسي هيأت داوران آثار برتر را انتخاب كردند.
هيأت داوران در اين جا لازم مي داند ضمن تشكر از اقدام معاونت امور مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و اداره كل تبليغات را در زمينه تدارك اين جشنواره كه در طول هفت دوره برگزاري توانسته است در ارتقاي سطح كيفي روابط عمومي كشور مؤثر باشد، نكاتي چند را كه از خلال فرآيند داوري رخ نمود، به همكاران گرامي يادآور مي شود:
1- هيأت داوران نگراني عميق خود را از ناكارآمدي دوره هاي آموزشي روابط عمومي در وزارت خانه ها،‌ سازمان ها و مراكز ديگر به سبب عدم تخصص برنامه ريزان و عدم استفاده از سرفصل ها و عناوين درسي روزآمد و بهره گيري از منابع آموزشي كهنه و فرسوده اعلام داشته و پيشنهاد مي كند كه گروهي از مدرسان،‌ مديران و مسؤولان روابط عمومي به بازنگري موارد درسي، شرح دروس و تهيه برنامه درسي با استفاده از منابع و فرهنگ بومي و فضاي روابط عمومي كشور و بهره گيري از منابع خارجي بپردازند.
2- هيأت داوران در مقوله « ارتباط با رسانه ها» دست اندركاران اين واحد را به توجه بيشتر به ارزش هاي خبري كه در رابطه با ماهيت كار روابط عمومي معنا پيدا مي كند جلب نموده و افزايش مهارت هاي علمي آنان از طريق شركت در دوره هاي آموزشي مؤثر و توجه به منابع و نشريات آموزشي خواستار شد.
3- هيأت داوران در زمينه ساختار سازماني روابط عمومي ها عدم پي گيري بخشنامه هاي صادره از سوي هيأت وزيران در زمينه اهميت و جايگاه روابط عمومي در دستگاه ها و نبود ساختارهاي تشكيلاتي متناسب با تحولات اداري و اجتماعي را اعلام نموده و نگراني خود را از ناكارا بودن ساختار سازماني و در اختيار نداشتن بودجه مناسب براي فعاليت ‌هاي روابط عمومي ها اعلام مي دارد.
4- هيأت داروان در رشته انتشارات ضمن ستايش از تلاش هاي تعدادي از واحدهاي روابط عمومي در انتشار نشريات سودمند، نگراني خود را از عدم رعايت اصل صرفه جويي،‌ توليد نشريات غير ضروري و عدم توجه به اصول علمي و نياز سنجي از مخاطبان سازمان و بي توجهي به مفاد آيين نامه هاي صادره براي انتشار اين گونه نشريات اعلام مي دارد.
5- در رشته پژوهش،‌ هيأت داوران با توجه به اهميت نقش تحقيق و پژوهش در سياستگذاري ها و برنامه ريزي ها،‌ رعايت معيارهاي تحقيقات علمي و تنوع بخشيدن و تكثر در شيوه ها و فنون پژوهش را از نكات قابل تأمل در اين بخش مي داند.
6- در رشته ارتباط مردمي،‌ هيأت داوران با توجه به پذيرش اصل پاسخگويي دولت و اهميت آن در تحقق مردم سالاري ديني ضمن تأييد پيشرفت در اين رشته، عدم استفاده از كانال هاي متنوع و ارتباطي و بهره گيري نامناسب از شيوه هاي جديد ارتباطي را متذكر شده و در شاخه پاسخگويي نيز اقناعي نبودن متن جوابيه ها،‌ نبود سرعت در پاسخ گويي و كم توجهي به اصل مخاطب محوري را يادآور مي شود.
7- در رشته خلاقيت و نوآوري هيأت داوران هيچ يك از آثار ارسالي را واجد كسب رتبه اول ندانست و از دو سازمان به سبب تلاش هايشان در راستاي نوآوري و خلاقيت تقدير مي كند.