بيانيه هيأت داوران

اگر روابط عمومي را كوششي مدبرانه،‌ كارشناسانه،‌ منظم و مستمر جهت برقراري ارتباط دو سويه به منظور اطلاع يابي و اطلاع رساني مناسب بدانيم، در عرصه جهان پيچيده‌ي كنوني و ساختار جديد جوامع امروزي،‌ كليه مؤسسات براي ادامه حيات و دست يابي به اهداف و نيل به رسالت خود به آن نياز دارند.
در حالي كه حدود پنجاه سال از استقرار نهاد روابط عمومي در ايران و يك قرن از پيدايش اولين واحد روابط عمومي در جهان مي‌گذرد هنوز كاركردهاي اين نهاد ارزشمند در كشورمان كاملاً‌ محقق نشده است.
در شرايطي كه كشور بيشترين نياز را براي تحقق توسعه پايدار و رفع انسداد و موانع مشاركت مردم و انسجام اجتماعي در حوزه هاي سياسي،‌ اجتماعي و فرهنگي دارد، بي ترديد يكي از حوزه هايي كه بايد به آن اهتمام جدي داشت نهاد روابط عمومي است.
انتخاب برترين ها، يكي از راه كارهايي است كه مي‌تواند ضمن شناسايي نقاط قوت،‌ از طريق سنجش علمي و منصفانه،‌ الگوهاي كاري مناسبي را به مديران و كارشناسان روابط عمومي معرفي نمايد. ارزيابي و نقد خردورزانه عملكردها و سنجش علمي و دقيق فعاليت روابط عمومي ها با معيارهاي كارشناسانه و تخصصي،‌ اين امكان را فراهم مي كند تا مديران، كارشناسان و فعالان حوزه روابط عمومي،‌ از نقاط ضعف احتمالي خود در فرآيند «كاربرنامه اي» آگاهي يابند.
هيأت داوران در اين جا لازم مي داند ضمن تشكر از اقدام اداره كل تبليغات معاونت امور مطبوعاتي و تبيلغاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در زمينه تدارك اين جشنواره كه دهمين دوره برگزاري جشنواره روابط عمومي هاي برتر مي باشد و توانسته است در ارتقاي سطح كيفي و كمي روابط عمومي هاي كشور و هدايت و فعاليت روابط عمومي ها در چارچوب علمي مؤثر باشد،‌ نكاتي را كه در خلال فرآيند داوري رخ نموده است به همكاران گرامي يادآور شود:
- هيأت داوران نگراني عميق خود را از عدم توجه و اهتمام لازم از سوي روابط عمومي ها براي فراگيري الگوي «كار برنامه اي» در روابط عمومي ها اعلام مي دارد و پيشنهاد مي كند افسران روابط عمومي با بهره گيري از مباحث علمي و دريافت مشاوره در اين زمينه،‌ تلاش نمايند و از انجام فعاليت هاي پراكنده و سنتي و بدون هدف پرهيز كنند.
- در مرحله فرايند «كاربرتر» بسياري از روابط عمومي ها با غفلت از رسالت و اهداف اصلي سازمان و بدون توجه به فرصت ها و تهديدهاي موجود در محيط پيراموني،‌ فعاليت خود را به انجام امور جزيي و روزمره معطوف داشته اند.
- هيأت داوران در مقوله اطلاع يابي،‌ توجه دست اندركاران و كارشناسان روابط عمومي ها و مديران سازمان ها را به تحقيق و پژوهش كه جوهره‌ي اصلي وظايف روابط عمومي است،‌ جلب نموده و خواستار اهتمام بيشتر و افزايش مهارت هاي علمي آنها در اين بخش مي باشند.
- هيأت داوران،‌ توجه كارگزاران و دست اندركاران روابط عمومي را به نقش روزافزون تكنولوژي و فن آوري هاي نوين ارتباطي به ويژه روابط عمومي الكترونيك جلب مي كند و توقع دارد روابط عمومي ها در اين زمينه از خود تحرك بيشتري بروز دهند.
- بهره گيري از تخصص و پايبندي به اخلاق حرفه اي،‌ دو مؤلفه‌ي اساسي در تحقق فلسفه وجودي روابط عمومي است. هيأت داوران از اهالي و صاحب نظران درخواست مي كند بستر تهيه و تدوين نظام نامه و مرام نامه اخلاق حرفه اي روابط عمومي در كشور را كه بايد مبناي عمل قرار گيرد،‌ فراهم سازد.
- هيأت داوران از متوليان و دست اندركاران درخواست مي كند نسبت به حمايت از تشكل ها و مؤسسات فعال روابط عمومي در كشور اهتمام جدي و عملي مبذول نمايند.